Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 376

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 398

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 416

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 420

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 447

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 459

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/php/ReduxCore/inc/extensions/customizer/extension_customizer.php on line 478

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/orceedu/public_html/radio/wp-content/themes/ken/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227
Radiohead со нов албум и турнеа | Radio Club 100

Radiohead со нов албум и турнеа

Почетна / Вести / Музички / Radiohead со нов албум и турнеа

Менаџерот на англискиот бенд откри во интервју на настан во Лондон дека во јуни ќе излезе новиот албум.

Тој изјави дека музиката на новиот албум е “нешто што ќе не натера да речеме WOW” и додаде дека “не постои нешто што е слично на ова”. Додека долгодишниот соработник на бендот, Стенли Донвуд го опиша новиот албум како “уметничко дело“ .Сеуште не насловениот албум е првиот албум во последните пет години, следбеник на ‘The King Of Limbs’ од 2011та година.Но деновиве многу фанови од Обединетото Кралство добија мистериозни флаери од бендот “предупредени“ дека знаат каде живеаат заедно со пораката “Sing the song of sixpence that goes Burn The Witch”.

Со што се претпоставува дека албумот можеби ќе излезе порано од очекуваното. Фразата Burn the witch е спомната неколку пати и тоа како песна која што бендот ја има во фаза на пишување уште од крајот на албумот Kid A, но никогаш не била издадена. Фразата исто така се појавува во сликата за албумот Hail To The Thief и да се надоврзе на се на 30 април е Walpurgis Night или Ноќта на Вештерките што потврдува дека албумот ќе излезе набрзо.

Исто така Radiohead ги објави и датумите за престојната турнеја:
May 20 Heineken Music Hall Amsterdam, Netherlands
May 21 Heineken Music Hall Amsterdam, Netherlands
May 23 Zénith Paris La Villette Paris, France
May 24 Zénith Paris La Villette Paris, France
May 26 Roundhouse London, United Kingdom
May 27 Roundhouse London, United Kingdom
May 28 Roundhouse London, United Kingdom
Jun 01 Theatres Romains De Fourviere Lyon, France
Jul 08 NOS Alive Festival Lisbon, Portugal
Jul 26 Madison Square Garden New York, NYЌ
Jul 27 Madison Square Garden New York, NY
Jul 29 Parc Jean-Drapeau Montreal, Canada
Jul 30 Parc Jean Drapeau Montreal, Canada
Jul 31 Parc Jean-Drapeau Montreal, Canada
Aug 04 Shrine Auditorium Los Angeles, CA
Aug 08 Shrine Auditorium Los Angeles, CA
Aug 20 Summer Sonic Osaka, Japan
Aug 21 Summer Sonic Tokyo, Japan
Oct 03 Palacio de los Deportes México, Mexico
Oct 04 Palacio de los Deportes México, Mexico

Автор на текстот: Сара Мирческа

И ова може да ве интересира

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/orceedu/public_html/radio/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Оставете коментар

TheRollingStonesОтворен-Ден-2016